Olaf Scholz a adus un omagiu complotului eşuat vizând asasinarea lui Adolf Hitler de la 20 iulie 1944

Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz a adus un omagiu miercuri complotului eşuat vizând asasinarea dictatorului nazist Adolf Hitler, organizat de Claus Schenk Graf von Stauffenberg, informează DPA, potrivit agerpres.   

“Acum şaptezeci şi opt de ani, femeile şi bărbaţii din jurul colonelului Stauffenberg şi-au riscat viaţa pentru a răsturna regimul lui Hitler”, a postat Scholz pe Twitter.


Citește și : Turcia anunţă noi prospecţiuni de gaze în estul Mării Mediterane

“Le admir curajul şi pe cel al tuturor celor care s-au opus naziştilor. Victimele lor ne obligă să luăm mereu poziţie pentru democraţie”, a conchis el.

Friedrich Merz, liderul formaţiunii de opoziţie Uniunea Creştin Democrată (CDU), a scris pe Twitter că această zi “ne reaminteşte să fim alături de valorile noastre”.

Stauffenberg a încercat să-l asasineze pe Hitler cu o bombă pentru a pune capăt celui de-Al Doilea Război Mondial. El a plasat bomba sub o masă la o întâlnire şi a detonat-o, dar masa era atât de grea încât l-a protejat pe Hitler de explozie. Războiul a mai durat aproape încă un an, până în mai 1945.

Stauffenberg şi trei complici au fost împuşcaţi de un pluton de execuţie la Berlin în seara tentativei de asasinat.

Citește și : Rishi Sunak are ambiţii mari: Vrea o Mare Britanie INDEPENDENTĂ energetic până în 2045

 

În jur de 90 alţi implicaţi în complot şi susţinătorii lor au fost executaţi ulterior.

În cadrul altor evenimente care marchează această zi au fost depuse coroane de flori şi recruţi au depus jurământul militar la Bendlerblock, complexul din Berlin unde Stauffenberg a fost executat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.