Olaf Scholz are programată pentru sâmbătă o vizită în România

Publicat:

Olaf Scholz are programată pentru sâmbătă o vizită în România

Cancelarul federal Olaf Scholz are programată pentru sâmbătă o vizită în România, potrivit agendei publicate pe site-ul guvernului german.

La Bucureşti, el va fi primit de premierul Marcel Ciolacu pentru discuţii, menţionează Cancelaria germană. „Discuţiile se vor axa, printre altele, pe chestiuni bilaterale, de securitate şi de politică economică”, precizează Berlinul, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Cancelarul federal va participa apoi la o masă rotundă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Premierul Marcel Ciolacu şi cancelarul german Olaf Scholz, ale căror partide fac parte din aceeaşi familie politică europeană, au avut o întrevedere informală în noiembrie anul trecut, la Malaga, unde s-a desfăşurat congresul socialiştilor europeni.

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris atunci Marcel Ciolacu pe reţeaua X, alături de fotografii în care se plimba şi lua prânzul cu şeful guvernului german.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Vizita cancelarului german în România vine în contextul în care Europa se pregăteşte de alegerile din iunie. Miercuri, au venit la Bucureşti preşedintele Consiliului European Charles Michel, prim-ministrul Belgiei Alexander De Croo, premierul Ungariei, Viktor Orban, şi prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenković, care au fost primiţi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a avea consultări privind Agenda Strategică a Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Atenție: Un minor de 15 ani este căutat de oamenii legii și de rude

Atenție: Un minor de 15 ani este căutat de oamenii legii și de rude Poliția a solicitat suportul cetățenilor în vederea localizării unui minor de...

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.