Olaf Scholz este DERANJAT după ce Zelenski ‘i-a închis uşa în nas’ preşedintelui Germaniei

Publicat:

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier ar fi dorit să facă o vizită în Ucraina, iar faptul că nu a fost primit acolo este ‘deranjant’, a afirmat miercuri cancelarul Olaf Scholz la postul public de radio RBB, menţionând că, în ce îl priveşte, nu are planuri imediate de a se deplasa la Kiev, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Frank-Walter Steinmeier, mult timp un susţinător al reconcilierii cu Rusia, a declarat marţi că de la Kiev i s-a transmis că vizita sa nu este binevenită.


Citeşte şi: LOCKDOWN-ul de la Shanghai alimentează anxietatea lanțurilor globale de aprovizionare – Black News

Un oficial ucrainean a negat ulterior că preşedintele Volodimir Zelenski a refuzat propunerea de vizită a lui Steinmeier.

‘Preşedintele (Steinmeier) ar fi dorit să meargă în Ucraina şi să-i facă o vizită preşedintelui’ Zelenski, a spus Scholz.

Citeşte şi: Principalele instituţii evreieşti din Franţa cheamă la ‘un vot masiv’ pentru Macron – Black News

‘Ar fi fost bine să-l primească. Nu doresc să comentez mai mult. Este un pic deranjant, ca să o spun politicos’, a adăugat cancelarul.

Întrebat dacă are el însuşi în plan o vizită la Kiev, Scholz a răspuns că se află în contacte mai regulate cu Zelenski decât aproape orice alt politician occidental.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană Militarii din Forţele Navale ale Ucrainei urmează să fie instruiţi în...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar Armata ucraineană a confirmat miercuri retragerea sa din oraşul Vuhledar, ocupat de trupele ruse după doi ani şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.