X

Olaf Scholz este DERANJAT după ce Zelenski ‘i-a închis uşa în nas’ preşedintelui Germaniei

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier ar fi dorit să facă o vizită în Ucraina, iar faptul că nu a fost primit acolo este ‘deranjant’, a afirmat miercuri cancelarul Olaf Scholz la postul public de radio RBB, menţionând că, în ce îl priveşte, nu are planuri imediate de a se deplasa la Kiev, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Frank-Walter Steinmeier, mult timp un susţinător al reconcilierii cu Rusia, a declarat marţi că de la Kiev i s-a transmis că vizita sa nu este binevenită.

Citeşte şi: LOCKDOWN-ul de la Shanghai alimentează anxietatea lanțurilor globale de aprovizionare – Black News

Un oficial ucrainean a negat ulterior că preşedintele Volodimir Zelenski a refuzat propunerea de vizită a lui Steinmeier.

‘Preşedintele (Steinmeier) ar fi dorit să meargă în Ucraina şi să-i facă o vizită preşedintelui’ Zelenski, a spus Scholz.

Citeşte şi: Principalele instituţii evreieşti din Franţa cheamă la ‘un vot masiv’ pentru Macron – Black News

‘Ar fi fost bine să-l primească. Nu doresc să comentez mai mult. Este un pic deranjant, ca să o spun politicos’, a adăugat cancelarul.

Întrebat dacă are el însuşi în plan o vizită la Kiev, Scholz a răspuns că se află în contacte mai regulate cu Zelenski decât aproape orice alt politician occidental.

Tags: berlinFrank-Walter SteinmeiergermaniakievOlaf ScholzucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina