Olaf Scholz: Germania vă este alături ferm și vom sprijini R. Moldova din răsputeri

Publicat:

Olaf Scholz: Germania vă este alături ferm și vom sprijini R. Moldova din răsputeri

„Mesajul meu cel mai important este că Germania vă este alături ferm și vom sprijini R. Moldova din răsputeri”. Mesajul a fost transmis de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în cadrul unei conferințe de presă cu președinta Maia Sandu.

În cadrul discursului său, cancelarul german a subliniat contribuția președintei Maia Sandu privind progresele deosebite ale R. Moldova pe calea aderării la UE, potrivit voceabasarabiei.md.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

De la începutul mandatului dvs ați realizat progrese deosebite în pofida dificultăților economice. Pentru Guvernul pe care îl reprezint și pentru mine este important ca să continuați calea parcursului european. Realizările, țării și a poporului sunt enorme. Pentru noi, în Germania este clar: sprijinim această cale a R. Moldova. Este în interesul Uniunii Europene această extindere a UE. Mă bucur pentru cooperarea noastră”, a declarat oficialul.

Totodată, Olaf Scholz a apreciat relațiile strânse dintre R. Moldova și Germania.

Mă bucur că mă aflu din nou la Chișinău, la o nouă întâlnire cu președinta Maia Sandu. În cadrul vizitei în R. Moldova doresc să trag un semnal în ceea ce privește bunile legături dintre țările noastre și să exprim dorința noastră de a sprijini R. Moldova spre calea de aderare la UE. Relațiile noastre sunt strânse, bazate pe încredere. Discutăm mult între noi și ne întâlnim deseori pentru a încheia acorduri noi și pentru a aprofunda cooperarea noastră”, a mai menționat Olaf Scholz.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Oficialul a vorbit și despre agresiunea rusă în Ucraina, dar și despre încercările din străinătate de a destabiliza situația în țara noastră.

„Suntem conștienți că Moldova suferă din cauza agresiunii Rusiei în Ucraina și cunoaștem că actori ruși încearcă să destabilizeze R. Moldova în contextul alegerilor prezidențiale și aderării la UE. Mesajul meu cel mai important este că Germania vă este alături ferm și vom sprijini R. Moldova din răsputeri. Într-un mod excepțional țara a reușit până acum să facă față tuturor încercărilor de destabilizare din străinătate”, a mai declarat cancelarul german.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Victor Parlicov: Putem diminua rata dobânzii la construcția parcurilor eoliene

Victor Parlicov: Putem diminua rata dobânzii la construcția parcurilor eoliene În cadrul proiectelor de construcție a parcurilor eoliene și fotovoltaice, pe lângă diminuarea riscului politic,...

Premierul României pleacă la Bruxelles să discute cu Ursula von der Leyen despre PNRR și comisarul european

Premierul României pleacă la Bruxelles să discute cu Ursula von der Leyen despre PNRR și comisarul european Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, la debutul...

Renato Usatîi, desemnat drept candidatul ‘Partidului Nostru’ pentru funcția de președinte

Renato Usatîi, desemnat drept candidatul 'Partidului Nostru' pentru funcția de președinte Fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, a fost desemnat drept candidatul „Partidului Nostru”...

R. Moldova a alocat peste 110 mii de dolari în calitate de contribuție financiară pentru conferința FAO pentru Europa

R. Moldova a alocat peste 110 mii de dolari în calitate de contribuție financiară pentru conferința FAO pentru Europa R. Moldova a alocat peste 110...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.