Olaf Scholz, ‘profund bulversat’ de atentatele ‘teribile’ comise în Ierusalimul de Est

Publicat:

Cancelarul federal german Olaf Scholz s-a declarat sâmbătă, într-un mesaj pe contul său de Twitter, “profund bulversat” de atentatele “teribile” comise în Ierusalimul de Est, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Au fost morţi şi răniţi în inima Israelului”, a scris el cu referire la atentatul comis cu o zi înainte în faţa unei sinagogi, soldat cu şapte morţi, apoi la cel de sâmbătă, soldat cu doi răniţi.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

“Gândurile mele se îndreaptă spre victime şi familiile lor, Germania este alături de Israel”, a adăugat cancelarul, care în prezent este în drum spre America Latină, pentru un turneu diplomatic în Argentina, Chile şi Brazilia.

Înainte de aceasta, Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei a denunţat la rândul său “atacul abominabil” comis vineri chiar în timpul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

“Un dialog şi o cooperare între Israel şi autorităţile palestiniene sunt mai mult ca niciodată necesare, pentru a elimina teroarea”, a apreciat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a ministerului. “Spirala violenţei care a cauzat deja anul acesta prea multe victime de ambele părţi nu trebuie să continue”, a insistat ea.

Vineri seara, un palestinian de 21 de ani a ucis cu focuri de armă şapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est în timpul rugăciunilor de Şabat, înainte de a fi lichidat după o cursă de urmărire.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Acest atac a survenit la o zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, atac soldat cu moartea a nouă palestinieni.

Sâmbătă dimineaţa, două persoane, un tată şi fiul său, au fost rănite în Ierusalimul de Est de un palestinian de 13 ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.