X

Olaf Scholz, ‘profund bulversat’ de atentatele ‘teribile’ comise în Ierusalimul de Est

Cancelarul federal german Olaf Scholz s-a declarat sâmbătă, într-un mesaj pe contul său de Twitter, “profund bulversat” de atentatele “teribile” comise în Ierusalimul de Est, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Au fost morţi şi răniţi în inima Israelului”, a scris el cu referire la atentatul comis cu o zi înainte în faţa unei sinagogi, soldat cu şapte morţi, apoi la cel de sâmbătă, soldat cu doi răniţi.

Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

“Gândurile mele se îndreaptă spre victime şi familiile lor, Germania este alături de Israel”, a adăugat cancelarul, care în prezent este în drum spre America Latină, pentru un turneu diplomatic în Argentina, Chile şi Brazilia.

Înainte de aceasta, Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei a denunţat la rândul său “atacul abominabil” comis vineri chiar în timpul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

“Un dialog şi o cooperare între Israel şi autorităţile palestiniene sunt mai mult ca niciodată necesare, pentru a elimina teroarea”, a apreciat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a ministerului. “Spirala violenţei care a cauzat deja anul acesta prea multe victime de ambele părţi nu trebuie să continue”, a insistat ea.

Vineri seara, un palestinian de 21 de ani a ucis cu focuri de armă şapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est în timpul rugăciunilor de Şabat, înainte de a fi lichidat după o cursă de urmărire.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Acest atac a survenit la o zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, atac soldat cu moartea a nouă palestinieni.

Sâmbătă dimineaţa, două persoane, un tată şi fiul său, au fost rănite în Ierusalimul de Est de un palestinian de 13 ani.

Tags: america latinaierusalimul de estisraelOlaf Scholztwitter
Categorii: DiasporaSinteze