Olaf Scholz va avea o discuţie telefonică cu Putin

Publicat:

Cancelarul german Olaf Scholz va avea luni o discuţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la criza ucraineană, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Olaf Scholz ‘va discuta din nou prin telefon cu preşedintele rus la sfârşitul după-amiezii de astăzi (luni – n.r.), ceea ce este strâns legat şi convenit cu preşedintele francez’ Emmanuel Macron, a indicat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit într-un briefing de presă la Berlin.


Citeşte şi: Pfizer RENUNŢĂ la cererea de aprobare a vaccinului său în India – Black News

Hebestreit a mai afirmat că intensificarea conflictului între Rusia şi Ucraina a condus la ‘o situaţie extrem de periculoasă’.

În ce priveşte impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei, acestea vor fi aplicate în cazul unor noi încălcări teritoriale în Ucraina, a adăugat purtător de cuvânt, precizând că partenerii occidentali vor decide ce anume constituie încălcări teritoriale.

Citeşte şi: Noi desfăşurări de trupe şi vehicule blindate în apropierea Ucrainei – Black News

Potrivit unei alte ştiri difuzate de Reuters, miniştrii de externe ai celor trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – vor vizita împreună Ucraina în această săptămână în semn de solidaritate cu această ţară.

Cei trei miniştri se vor afla în Ucraina de miercuri până vineri, a anunţat pe Twitter şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.