X

Olaf Scholz va avea o discuţie telefonică cu Putin

Cancelarul german Olaf Scholz va avea luni o discuţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la criza ucraineană, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Olaf Scholz ‘va discuta din nou prin telefon cu preşedintele rus la sfârşitul după-amiezii de astăzi (luni – n.r.), ceea ce este strâns legat şi convenit cu preşedintele francez’ Emmanuel Macron, a indicat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit într-un briefing de presă la Berlin.

Citeşte şi: Pfizer RENUNŢĂ la cererea de aprobare a vaccinului său în India – Black News

Hebestreit a mai afirmat că intensificarea conflictului între Rusia şi Ucraina a condus la ‘o situaţie extrem de periculoasă’.

În ce priveşte impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei, acestea vor fi aplicate în cazul unor noi încălcări teritoriale în Ucraina, a adăugat purtător de cuvânt, precizând că partenerii occidentali vor decide ce anume constituie încălcări teritoriale.

Citeşte şi: Noi desfăşurări de trupe şi vehicule blindate în apropierea Ucrainei – Black News

Potrivit unei alte ştiri difuzate de Reuters, miniştrii de externe ai celor trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – vor vizita împreună Ucraina în această săptămână în semn de solidaritate cu această ţară.

Cei trei miniştri se vor afla în Ucraina de miercuri până vineri, a anunţat pe Twitter şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics. 

Tags: berlinEmmanuel MacrongermaniaOlaf ScholzrusiaSteffen HebestreitucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora