Olanda îşi va suplimenta personalul diplomatic din Europa în perspectiva ieşirii Marii Britanii din UE

Publicat:

Olanda îşi va suplimenta personalul diplomatic dintr-o serie de capitale europene, anticipând o creştere a volumului de muncă mai ales în perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a comunicat marţi Ministerul de Externe olandez, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Personal suplimentar va fi angajat la misiunile de la Bucureşti, Belgrad, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Dublin, Londra, Paris, Pristina, Sarajevo, Skopje, Tirana, Viena şi Zagreb, a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei olandeze, Dirk-Jan Vermeij.


Citește și : Parlamentul European a aprobat impunerea unei cote de 30% de programe europene pentru media audiovizuale

Această extindere intervine după mai mulţi ani de restrângere a serviciului extern olandez, în perioada de austeritate care a urmat crizei financiare din 2008.

Guvernul a precizat că va aloca 40 milioane de euro până în 2021 pentru a mări personalul misiunilor sale diplomatice din lume.

Olanda a anunţat deja că are nevoie de până la 950 de angajaţi vamali suplimentari în porturi şi aeroporturi în cazul unui Brexit ‘dur’, adică fără un nou acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Citește și : Activitatea balistică a Iranului reprezintă o ameninţare (ministrul francez al apărării)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.