Olanda : Parchetul face apel după decizia tribunalului din Breda de a refuza extrădarea unui marocan

Publicat:

Parchetul olandez a anunţat sâmbătă că se va adresa Curţii de Casaţie după ce un tribunal local a refuzat să autorizeze extrădarea unui marocan rezident în Olanda şi vizat de două mandate de arestare internaţionale emise de Maroc, transmite AFP.

Autorităţile de la Rabat cer extrădarea lui Said Chaou, pe care îl acuză de trafic de droguri. Printre altele, Chaou susţine independenţa Rif, o regiune din nordul Marocului în care de un an are loc o mişcare de contestare populară, conform agerpres.


”Ministerul Public a depus o continuare în casaţie după decizia tribunalului din Breda de a refuza extrădarea lui Said C.”, a declarat Martine Pilaar, purtătoare de cuvânt a Parchetului olandez.

Citește și : Liderii statelor membre ale UE resping propunerea ca preşedintele CE să fie unul dintre ‘capii de listă’

Tribunalul din Breda (sudul Olandei) a refuzat joi să autorizeze extrădarea, invocând un ‘pericol real’ de proces ‘inechitabil’.

”Nu vedem cum condiţiile de echitate ale unui proces în Maroc ar putea împiedica extrădarea lui Said C. Nu îi revine justiţiei olandeze să judece condiţiile unui asemenea proces”, a explicat Pilaar.

Said Chaou face obiectul a două mandate de arestare internaţionale emise de justiţia marocană, pentru ‘asociere infracţională’ începând din 2010 şi pentru ‘trafic internaţional de stupefiante’ începând din 2015. Conform mandatului de arestare din 2015, Said Chaou este bănuit că a transportat câteva tone de canabis cu o barcă pneumatică între nordul Marocului şi sudul Spaniei între 2007 şi 2010 şi că a dat mită unui membru al serviciilor de securitate marocane.

Marocul a afirmat vineri că va ‘continua eforturile’ pentru a obţine extrădarea lui Said Chaou, în pofida deciziei nefavorabile de joi a justiţiei olandeze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.