Olanda pune capăt unui ajutor de 1,5 milioane de euro pe an către Autoritatea palestiniană

Publicat:

Olanda pune capăt unui ajutor financiar pentru sistemul judiciar al Autorităţii palestiniene din cauza compensaţiilor acordate deţinuţilor şi apropiaţilor lor, considerate de autorităţile de la Haga o încurajare a violenţei, a anunţat vineri guvernul olandez, citat de AFP, potrivit agerpres.

Acest ajutor, în sumă de 1,5 milioane de euro (1,7 milioane de dolari) pe an, era vărsat direct Autorităţii palestiniene şi consacrat sistemului judiciar al Teritoriilor palestiniene în cadrul unui program al Uniunii Europene.


Citește și : Berlusconi, de la congres la spital. Fostul premier italian a suferit o căzătură

“Olanda este nemulţumită de sistemul actual palestinian de susţinere a deţinuţilor şi a apropiaţilor lor, pentru că suma alocaţiilor este legată de durata detenţiei”, a declarat ministrul olandez de externe într-un comunicat transmis AFP.

“Olanda consideră” aceste alocaţii “un semnal indezirabil, pentru că violenţa pare să fie recompensată”, potrivit comunicatului citat.

Guvernul olandez reaminteşte că a avertizat Autoritatea palestiniană în urmă cu un an că va pune capăt acestui ajutor dacă nimic nu se schimbă. “Totuşi, aceste decizii nu au produs rezultatele dorite şi guvernul a decis în consecinţă să pună capăt ajutorului direct către Autoritatea palestiniană”, a explicat ministrul.

Fondurile deja deblocate ar urma să fie acum afectate unui ajutor indirect pentru promovarea “dezvoltării constituţionale” a Teritoriilor palestiniene.

Autoritatea palestiniană susţine că aceste alocaţii constituie o formă de ajutor social către familiile deţinuţilor.

Citește și : Captură record de droguri în Rusia. Peste două tone de stupefiante, descoperite într-un laborator clandestin

Mulţi palestinieni îi consideră pe deţinuţi şi pe cei care au murit comiţând atacuri drept eroi ai conflictului cu Israelul, iar liderii palestinieni îi omagiază adesea ca martiri.

Israelul vede în acest ajutor financiar o încurajare a violenţei.

În iulie, Olanda şi-a suspendat contribuţia la Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA), aşteptând rezultatul unei anchete asupra unor înalţi responsabili ai Agenţiei suspectaţi de proastă gestiune şi abuz de putere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.