X

Olanda va trimite opt avioane de vânătoare F-35 în Polonia

Olanda va trimite opt avioane de vânătoare F-35 în Polonia. Aparatele de zbor vor face antrenamente și misiuni NATO de pază a spațiului aerian , informează mediafax.

Olanda va trimite opt avioane de luptă F-35 în Polonia peste câteva zile, a anunțat luni Ministerul olandez al Apărării prin intermediul unui comunicat.

Citește și : Liderul grupului de mercenari Wagner reacţionează la comparaţia cu Rasputin

„În februarie și martie, patru avioane de luptă vor fi disponibile pentru paza spațiului aerian al NATO deasupra Europei de Est, așa-numita Poliție Aeriană. Celelalte patru F-35 participă la un program de antrenament cu aliații, așa-numitele activități de vigilență. Aceste antrenamente cresc gradul de pregătire al NATO pe flancul estic și încurajează cooperarea între diferitele țări NATO”, a precizat Ministerul olandez al Apărării.

Ministerul Apărării a precizat că avioanele de luptă vor putea răspunde în câteva minute pentru a intercepta un avion.

„Două F-35 păzesc permanent spațiul aerian al NATO, celelalte două sunt rezerve”, se arată în comunicatul citat de CNN.

Polonia este membră NATO și are graniță comună cu enclava rusă Kaliningrad.

Citește și : Polonia va cere permisiunea Germaniei pentru a trimite tancuri Ucrainei

Olanda și-a intensificat sprijinul pentru Ucraina, anunțând că intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot la Kiev, a declarat premierul olandez Mark Rutte în timpul unei întâlniri cu președintele american Joe Biden la Casa Albă.

Tags: avioaneCasa AlbaF-35Joe BidenNATOolandaucraina
Categorii: Diaspora