Olandezii au donat peste 100 de milioane de euro pentru victimele războiului din Ucraina, în cadrul unui teledon

Publicat:

  Olandezii au donat peste 100 de milioane de euro (109 milioane de dolari) pentru victimele războiului din Ucraina, în cadrul unui teledon care s-a încheiat luni seara târziu, informează DPA, potrivit agerpres.   

Difuzat simultan de trei canale de televiziune, teledonul a fost organizat de Giro 555, o campanie la care participă 11 organizaţii de ajutorare. Banii strânşi urmează să fie cheltuiţi pentru asigurarea de adăposturi, îngrijiri medicale şi apă potabilă pentru persoanele care au avut de suferit în urma invaziei ruse.


Citește și :  Un parlamentar leton a plecat în Ucraina să lupte cu invadatorii ruşi

Conflictul din Ucraina a provocat reacţii puternice în Ţările de Jos, familia regală a ţării declarându-se profund şocată de violenţe şi de suferinţele poporului ucrainean.

Cuplul regal a primit mai mulţi ucraineni la Palatul Noordeinde din Haga şi a ascultat mărturiile acestora despre război. În cadrul unei declaraţii, Regele Willem-Alexander şi Regina Maxima au mărturisit ulterior că au fost “profund mişcaţi de discuţiile avute” cu refugiaţii.

“Ucraina merită încrederea noastră, a tuturor”, au subliniat aceştia.

Într-o scurtă înregistrare video a întâlnirii care a circulat pe Twitter, regele este văzut descriind invazia rusă drept un “scenariu sumbru” pe care “nici măcar nu şi l-a putut imagina până de curând”.

Citește și : Partidul lui Putin cere naţionalizarea fabricilor ale căror companii au plecat din Rusia

“Ei au vorbit despre frica, furia şi suferinţa lor incomensurabilă’, se precizează în aceeaşi declaraţie. “Despre dragostea pentru vecinii lor. Şi despre convingerea că libertatea va învinge”, se adaugă în aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici

Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici Ucraina a lansat un nou timbru poştal pentru a-şi susţine sportivii olimpici, în...

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.