Oleg Bodrug: Are Gazprom armată privată? Sprijină Moldova prin Moldovagaz agresiunea împotriva Ucrainei?

Publicat:

Oleg Bodrug: Are Gazprom armată privată? Sprijină Moldova prin Moldovagaz agresiunea împotriva Ucrainei?

Fostul vicepreședinte al Parlamentului Moldovei, Oleg Bodrug, ridică pe pagina sa de Facebook o problemă interesantă. El se întreabă dacă nu cumva Moldova fără să intenționeze acest lucru sprijină agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

El susține că de vreme că de vreme ce Gazprom își face o armată privată, iar această societate este acționarul principal al Moldovagaz, operatorul principal de gaze al Moldovei, este foarte clar că statul moldovean este implicit implicat:

”Are Gazprom propria armata privată?

Încă din februarie 2023 se vorbește despre acest fapt. Surse: serviciile de informații din Ucraina, Financial Times, Prigojin, decizia premierului rus Mihail Mișutin care permite “Gazprom” sa creeze o firma privată de securitate.


Compania energetică a început să recruteze „voluntari” pentru război în august anul trecut, înregimentându-i în trupele Potok și Fakel. Gazprom ar fi făcut astfel de recrutări în Siberia și alte regiuni mai îndepărtate de centru.

Acționarul majoritar/principal la “Moldovagaz” este “Gazprom” înseamnă ca prin agentul economic autohton luptăm împotriva Ucrainei? Nu e o temă care ar trebui să ne intereseze pe noi, toți cetățenii de rând si nu doar pe noi?

PS: noi avem alte teme – “marea crimă” săvârșită de un bun medic care vorbește la el acasă în limba care a vorbit tot timpul cu părinții săi, în limba română…”, scris el pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a descris luni drept o "ruşine" ceremonia de deschidere...

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris

Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris Judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice...

Primarul unei comune din Sîngerei a plecat din PSRM

Primarul unei comune din Sîngerei a plecat din PSRM Primarul comunei Dumbrăvița, raionul Sîngerei, Ion Porcescu, a părăsit Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Anunțul a...

Mai multe străzi din Chişinău rămân fără apă

Mai multe străzi din Chişinău rămân fără apă Mai mulți locuitori ai capitalei rămân astăzi, 30 iulie și în următoarele zile, fără apă, în legătură...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.