X

Oleg Serebrean a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în R. Moldova și Ucraina

Oleg Serebrean a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în R. Moldova și Ucraina

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut astăzi o întrevedere cu Slawomir Pichor, șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), potrivit Biroului politici de reintegrare.

Oficialii au discutat activitățile și măsurile implementate de EUBAM în contextul realizării Planului de acțiuni al Misiunii pentru perioada anilor 2023-2025, inclusiv pe dimensiunea sprijinirii procesului de reglementare transnistreană.

Citește și Cum se cheltuie banii la Teleradio-Moldova? 2 milioane de lei pentru “Revelionul European 2024”

A fost apreciată implicarea productivă a Misiunii în generarea rapoartelor tematice ce vizează dinamica interacțiunii comercial-economice între cele două maluri ale Nistrului, precum și a opiniilor tehnice pe aspecte vamale, fiscale, de management al frontierei de stat etc., menite să uniformizeze standardele și cerințele pe întreg teritoriul țării.

Vicepremierul a accentuat faptul că în contextul rolului tot mai important al UE în procesul de reglementare, expertiza EUBAM pe dimensiunea fiscal-vamală și de management integrat al frontierelor devine una din ce în ce mai necesară.

Tags: a avut o întrevederecu șeful Misiunii Uniunii EuropeneOleg Serebrean
Categorii: PoliticăȘtirile zilei