X

Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei

Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rohovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei. Oficialul ucrainean va pleca mâine din Chișinău spre Bruxelles, unde va avea o rundă de discuții cu mai mulți demnitari din cadrul instituțiilor europene, inclusiv cu Dorota Suliga, reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În cadrul discuțiilor, vicepremierul Serebrian și ambasadorul Rohovei au abordat mai multe teme privind ultimele evoluții din dosarul transnistrean și pașii pe care Chișinăul intenționează să-i întreprindă în viitorul apropiat.

Citeşte şi: Peste 150 de ruşi au fost condamnaţi pentru acţiuni de omagiere a memoriei opozantului Navalnîi – Stiripesurse.md

Oleg Serebrian a reiterat angajamentul ferm al Chișinăului de a evita escaladarea tensiunilor și a găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică. În același timp, a fost subliniat faptul că guvernul moldovean nu va renunța la acțiunile menite să contribuie la aducerea graduală a regiunii transnistrene în câmpul constituțional al R. Moldova.

Tot astăzi, după întrevederea cu vicepremierul Serebrian, ambasadorul Rohovei se va deplasa la Tiraspol, unde va discuta cu Vadim Krasnoselski.

Tags: chisinauOleg SerebrianPaun RohoveiTiraspolucraina
Politică