X

Oleg Serebrian, a cerut Tiraspolului mai multe detalii privind avariile la sistemul de canalizare din Bender

Oleg Serebrian, a cerut Tiraspolului mai multe detalii privind avariile la sistemul de canalizare din Bender

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a cerut negociatorului-șef transnistrean detalii despre deversarea apelor uzate la Bender în ziua precedentă, scrie infotag.md.

Potrivit administrației din Bender, deversarea apei netratate a avut loc „ca urmare a unei situații de urgență în zona stației de pompare”. În acest sens, Centrul transnistrean de igienă și epidemiologie a declarat „interdicția de utilizare a râului pentru scăldat, recreere în masă și sport până la emiterea unui ordin special”.

Biroul de reintegrare i-a informat pe reprezentanții regiunii despre disponibilitatea „autorităților competente din Republica Moldova de a acorda asistența necesară (în vederea eliminării consecințelor încălcării – „I”)”.

Ministerul Mediului a solicitat laboratorului Agenției pentru Protecția Mediului să preleveze și să examineze de urgență probe din mai multe secțiuni ale râului, inclusiv din zona Bender. Potrivit informațiilor sale, avariile la sistemul de canalizare din Bender au fost reparate de către autoritățile orașului.

Pentru a evita situațiile neplăcute, ministerul a cerut, de asemenea, populației din zona învecinată să evite scăldatul în Nistru, precum și să împiedice animalele să consume apă din râul din aval.

Tags: a cerut TiraspoluluiOleg Serebrian
Categorii: SocialȘtirile zilei