Oleg Serebrian a discutat cu oficialii europeni

Publicat:

Oleg Serebrian a discutat cu oficialii europeni

În perioada 13-15 septembrie, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia a avut o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.

Astfel,  joi, 14 septembrie, Serebrian a fost invitatul special al Comitetului politic și de securitate la o sesiune moderată de dna ambasador Delphine Pronk, președintele Comitetului, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Armata ucraineană a recucerit un punct strategic de lângă Bahmut – Stiripesurse.md

Vicepremierul a făcut o prezentare a situației curente din raioanele de est ale R. Moldova, urmată de o rundă de comentarii și de întrebări-răspunsuri. Oficialii europeni și ambasadorii țărilor UE prezenți la eveniment au fost informați despre activitatea formatelor de negocieri privind reglementarea transnistreană și cu privire la prioritățile guvernamentale în promovarea politicilor de reintegrare a țării și de atingere a obiectivului de soluționare a conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale a țării.

De asemenea, a fost evidențiat rolul Uniunii Europe în contextul parcurgerii de către R. Moldova a etapelor de pre-aderare, cu remarca că progresele înregistrate în procesul de integrare europeană vor contribui nemijlocit la avansarea în procesul de reintegrare a țării, restabilirea spațiilor naționale unice, dezvoltarea durabilă a țării și la prosperitatea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Oleg Serebrian a discutat cu oficialii europeni

În cadrul întrevederilor, Oleg Serebrian a evocat necesitatea menținerii dialogului cu instituțiile comunitare în vederea impulsionării procesului de reglementare a dosarului transnistrean.

Oficialii UE au salutat modul în care autoritățile de la Chișinău au gestionat acest dosar în contextul regional complicat generat de agresiunea rusă contra Ucrainei, exprimându-și disponibilitatea de a sprijini în continuare Chișinăul în eforturile sale de reintegrare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce nuca de cocos a devenit un simbol de susţinere pentru Kamala Harris şi ce înseamnă că e ‘brat’

De ce nuca de cocos a devenit un simbol de susţinere pentru Kamala Harris şi ce înseamnă că e 'brat' Pe reţelele sociale, emoji-urile cu...

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris Jucătoarea de tenis Coco Gauff, campioana de...

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris Céline Dion se află la Paris, cu trei zile înainte...

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iulie 2024

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 25 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7599 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5856 Coroana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.