X

Oleg Serebrian a discutat cu oficialii europeni

Oleg Serebrian a discutat cu oficialii europeni

În perioada 13-15 septembrie, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia a avut o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.

Astfel,  joi, 14 septembrie, Serebrian a fost invitatul special al Comitetului politic și de securitate la o sesiune moderată de dna ambasador Delphine Pronk, președintele Comitetului, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Armata ucraineană a recucerit un punct strategic de lângă Bahmut – Stiripesurse.md

Vicepremierul a făcut o prezentare a situației curente din raioanele de est ale R. Moldova, urmată de o rundă de comentarii și de întrebări-răspunsuri. Oficialii europeni și ambasadorii țărilor UE prezenți la eveniment au fost informați despre activitatea formatelor de negocieri privind reglementarea transnistreană și cu privire la prioritățile guvernamentale în promovarea politicilor de reintegrare a țării și de atingere a obiectivului de soluționare a conflictului transnistrean, cu respectarea integrității teritoriale a țării.

De asemenea, a fost evidențiat rolul Uniunii Europe în contextul parcurgerii de către R. Moldova a etapelor de pre-aderare, cu remarca că progresele înregistrate în procesul de integrare europeană vor contribui nemijlocit la avansarea în procesul de reintegrare a țării, restabilirea spațiilor naționale unice, dezvoltarea durabilă a țării și la prosperitatea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Oleg Serebrian a discutat cu oficialii europeni

În cadrul întrevederilor, Oleg Serebrian a evocat necesitatea menținerii dialogului cu instituțiile comunitare în vederea impulsionării procesului de reglementare a dosarului transnistrean.

Oficialii UE au salutat modul în care autoritățile de la Chișinău au gestionat acest dosar în contextul regional complicat generat de agresiunea rusă contra Ucrainei, exprimându-și disponibilitatea de a sprijini în continuare Chișinăul în eforturile sale de reintegrare.

Tags: bruxelleschisinauDelphine PronkOleg Serebrian
Categorii: PoliticăȘtirile zilei