X

Oleg Serebrian pleacă la Bruxelles

Oleg Serebrian pleacă la Bruxelles

În perioada 13-15 septembrie, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles.

În cadrul vizitei, viceprim-ministrul va avea mai multe întrevederi cu oficiali de la Comisia Europeană, inclusiv cu ambasadorul Michael Siebert, director executiv al Departamentului Europa de Est și Asia Centrală în Serviciul European de Acțiune Externă, transmite Știri.md.

Citeşte şi: BOMBĂ! Prigojin și-a înscenat moartea și trăiește pe o insulă luxuriantă din Caraibe

Oficialul de la Chișinău se va întâlni și cu Dorotha Dlouchy-Suliga, reprezentanta UE în formatul „5+2”, Camilo Vallarino-Marzo, șeful cabinetului vicepreședintelui Comisiei Europene, Judith Rosza, director pentru Coordonare, Resurse și Programe de Asistență în DG Reforme, Simon Mordue, consilier pentru politică externă al președintelui Consiliului European.

Oleg Serebrian pleacă la Bruxelles

Joi, 14 septembrie, vicepremierul Serebrian va avea o discuție moderată de ambasadorul Delphine Pronk în Comitetul Politic și de Securitate, organ responsabil de politica externă și de securitate comună a UE.

În timpul vizitei vor fi puse în discuție subiecte precum: rolul Uniunii Europene în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, congruența dosarelor de integrare europeană și de reintegrare a Republicii Moldova, provocările regionale, impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, dar și programele de asistență ale UE în Zona de Securitate și raioanele de est ale țării.

Tags: bruxellesOleg Serebrian
Categorii: PoliticăȘtirile zileiU.E.