X

Oleg Sternioală a ajuns iarăşi la ușa foștilor săi subalterni

Oleg Sternioală a ajuns iarăşi la ușa foștilor săi subalterni

Oleg Sternioală, fostul președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), a depus recurs la decizia Curții de Apel Chișinău, care i-a respins cererea.

Magistratul, urmărit penal pentru îmbogățire ilicită, cere în instanță anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care a încuviințat, în noiembrie 2019, sesizarea Procuraturii Generale și pornirea cercetării  penale în privința sa, scrie anticoruptie.md.

Citeşte şi: Cei patru presupuşi atacatori din Moscova au fost plasaţi în detenţie preventivă – Stiripesurse.md

În noiembrie 2019, CSM și-a dat acordul ca Oleg Sternioală să fie cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Procurorii declarau că judecătorul și-a procurat imobilul în care locuia cu familia, având o procură de la tatăl său, decedat între timp, iar banii folosiți în această tranzacție ar proveni din surse ilegale. Totodată, conform acuzatorilor, familia Sternioală a raportat venituri oficiale în valoare de 7,08 milioane de lei, dar, concomitent, a achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășea suma de 13,8 milioane de lei.

La începutul lunii decembrie 2020, Oleg Sternioală a depus cerere de demisie, care a fost acceptată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe 12 ianuarie, 2020, procurorii au reușit să intre în gospodăia fostului magistrat, pentru a-i evalua bunurile. Acesta a deschis singur porțile, după ce a văzut echipa de intervenție pregătită să pătrundă forțat în gospodăria sa. Cu o zi înainte însă, Sternioală nu le-a permis oamenilor legii accesul în curtea sa.

Tags: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)Curtea Supremă de Justiţie (CSJ)Oleg Sternioală
Justiţie