X

Oleksii Makeiev a fost numit oficial noul ambasador al Ucrainei în Germania

Ucraina l-a numit oficial, sâmbătă, pe Oleksii Makeiev succesorul lui Andrii Melnik în funcţia de ambasador în Germania, informează dpa, potrivit agerpres

Guvernul de la Kiev a aşteptat o aprobare – aprobarea Germaniei de a primi o misiune diplomatică – pentru Makeiev, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe german.

Citește și : Un elicopter ONU s-a prăbușit în estul statului Congo; trei răniți

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi-a dat deja înainte aprobarea pentru aceasta.

S-a vorbit de ceva timp că Makeiev i-ar putea succeda lui Melnik, chiar dacă numirea lui nu a fost confirmată până acum în mod oficial. Makeiev a lucrat vreme de mulţi ani ca director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că îl recheamă pe Melnik de la postul său la mijlocul lunii iulie, spunând că este o practică normală.

Melnik a fost criticat după ce l-a apărat pe liderul naţionalist ucrainean Stepan Bandera, care a condus un grup responsabil pentru epurare etnică şi masacrul a zeci de mii de polonezi şi evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citește și : Episcopul grec Chrysostomos de Dodoni: ‘O femeie nu este violată fără să vrea’

Andrii Melnik a devenit cunoscut pentru cererile sale repetate pentru mai multe livrări de arme de la guvernul german după ce Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei la 24 februarie.

Tags: ambasadorAndrii MelnikgermaniakievOleksii Makeievucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina