Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, în premieră, la Chișinău

Publicat:

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, în premieră, la Chișinău

Elevi din 26 de state s-au reunit la Chișinău pentru a participa la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI), ediția a VIII-a, ce se desfășoară în perioada 16-22 august. EJOI este un prestigios concurs de programare în domeniul informaticii care adună împreună elevii cu vârsta de până la 15,5 ani, din statele continentului european și se desfășoară în fiecare an pe durata a șapte zile. Republica Moldova găzduiește în premieră această competiție.

În cadrul festivității de deschidere, participanții au fost felicitați de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

„Sunt foarte bucuroasă să văd atât de mulți elevi talentați, din toată Europa. Prezența Dvs., aici demonstrează potențialul incredibil pe care îl au tinerii ca să schimbe viitorul. Fiecare dintre dvs., reprezintă nu doar țara de unde vine dar și valorile și aspirațiile comune care ne unesc ca și europeni. Știința și tehnologia sunt instrumente puternice care pot transforma vieți.”, a spus Maia Sandu.

„Într-o lume care se schimbă continuu și care evoluează, iar tehnologiile dețin un rol extrem de important, această olimpiadă este mai mult decât o competiție – este o celebrare a cunoștințelor și valorilor care ne vor ghida spre viitor. Fiecare dintre dumneavoastră, participant sau participantă la olimpiadă,  reprezintă un exemplu al muncii asidue și angajamentului de a excela, a punctat ministrul Dan Perciun.

Prima ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori a avut loc la Sofia, Bulgaria, în 2017. Obiectivul de bază al competiției este sprijinirea și promovarea tinerilor care obțin rezultate excelente în domeniul informaticii.

În cadrul competiției din acest an participă 98 de elevi din 26 de țări, un număr record pentru toate edițiile de până acum.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accesul navelor spre Deltă este îngreunat din cauza scăderii cotelor Dunării

Accesul navelor spre Deltă este îngreunat din cauza scăderii cotelor Dunării Tranzitul persoanelor şi mărfurilor pe pasarelele care leagă malul Dunării la Tulcea de navele...

Deschiderea oficială a parcului GagauziyaLand

Deschiderea oficială a parcului GagauziyaLand Mai mulți oameni cu copii au fost filmați duminică, 18 august curent, înghesuindu-se la Congaz, unde a avut loc...

Trafic intens în punctul de trecere Leușeni – Albița

Trafic intens în punctul de trecere Leușeni – Albița Trafic intensiv se atestă pe direcția de ieșire din R. Moldova, la intrarea în România, prin...

Dorin Recean, la ‘Diaspora Business Forum 2024’: ‘Să rămânem activi și responsabili, oriunde ne-am afla!’

Dorin Recean, la 'Diaspora Business Forum 2024': 'Să rămânem activi și responsabili, oriunde ne-am afla!' Oportunitățile de dezvoltare a afacerilor în Republica Moldova și perspectivele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.