Olivier Mantei este noul director al Filarmonicii din Paris

Publicat:

Olivier Mantei, personalitate discretă a scenei lirice şi a muzicii clasice, a fost numit la conducerea Filarmonicii din Paris pentru o perioadă de cinci ani, a anunţat Ministerul Culturii din Franţa, informează AFP, potrivit agerpres.

El îi va succeda în funcţie lui Laurent Bayle, ”părintele” prestigioasei săli de concerte, care a fost inaugurată în anul 2015 şi a devenit ulterior un reper la nivel mondial datorită acusticii, a repertoriului şi a proiectelor educative.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât o dronă lansată din Liban

Numit de preşedintele Emmanuel Macron, Olivier Mantei, actualul director al Opéra Comique din Paris, va prelua funcţie la data de 1 noiembrie 2021.

În vârstă de 56 de ani, Mantei are o experienţă vastă în management. Aflat la conducerea Opéra Comique, el a actualizat opere franceze rare, sau considerate demodate, şi a comandat unele creaţii, precum opera contemporană ”L’Inondation”, pusă recent în scenă de Joël Pommerat.

Citeşte şi: Facebook vs. Apple: Iată ce trebuie să știți despre războiul privind politica de confidențialitate

Doctor în muzicologie, Olivier Mantei va propune ”o politică de repertorii deschise tuturor esteticilor muzicale, conjugând proximitatea şi excelenţa” şi ”va avea, de asemenea, misiunea de a dezvolta activitatea de producţie şi de difuzare la nivel internaţional” a Orchestrei de Paris, rezidentă la Filarmonica din Paris, conform Ministerului Culturii.

El va putea conta pe proiectele de succes ale instituţiei, precum ”Démos” – spectacole gratuite pentru copiii din zonele defavorizate -, Muzeul Muzicii sau inaugurarea prevăzută pentru luna septembrie a Filarmonicii pentru Copii, acordând de asemenea atenţie ”schimbărilor care se impun în contextul crizei sanitare” cauzate de COVID-19. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.