X

Om de afaceri bulgar asasinat în faţa sediului companiei sale, la Sofia

Proprietarul uneia dintre cele mai mari companii de lactate din Bulgaria a fost împuşcat mortal luni în plină zi în faţa biroului firmei la Sofia, au anunţat două surse familiare cu acest caz, informează Reuters.

Asasinatul a avut loc la doar câteva zile după ce Bulgaria, cea mai săracă şi cea mai coruptă ţară din Uniunea Europeană, şi-a asumat pentru şase luni preşedinţia rotativă a UE pentru prima dată de când a aderat în 2007, potrivit agerpres .

Petar Hristov, în vârstă de 49 de ani, a fost împuşcat luni dimineaţă în timp ce se urca în maşină în Manastirski Livadi, un cartier select al capitalei bulgare.

Citește și : Papa Francisc propăvăduieşte uniunea sfântă între un bărbat şi o femeie

Hristov, un om de afaceri influent în centrul Bulgariei cu interese în construcţii, imobiliare şi turism, a murit din cauza rănilor la 30 de minute după ce a fost dus la spital.

Hristov era de asemenea un apropiat al unor înalţi responsabili din cadrul partidului de centru-dreapta GERB, aflat la putere, potrivit presei bulgare.

“Ancheta este în desfăşurare”, a anunţat comisarul de poliţie din Sofia Ivailo Ivanov.

Uciderea lui Hristov survine în contextul în care Bulgaria este urmărită atent de Bruxelles, care a criticat Sofia pentru că a făcut prea puţin în lupta împotriva bandelor criminale şi a corupţiei oficiale. În urmă cu trei săptămâni, un înalt funcţionar fiscal a fost împuşcat în maşina sa în centrul Sofiei.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din UE. Dar cu o săptămână înainte ca Hristov să fie ucis, preşedintele Rumen Radev a respins prin veto legislaţia anticorupţie, declarând că proiectul de lege nu oferă mijloacele necesare pentru a investiga eficient reţelele de corupţie.

Tags: asasinatBulgariacoruptiecrima organizatapetăr hristovpolitiesofia
Categorii: Diaspora