X

OMS a numit-o în funcţia de trimis special pentru schimbări climatice şi sănătate pe fiica lui John Kerry

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a numit-o joi pe Vanessa Kerry, fiica politicianului şi fostului secretar de stat american John Kerry, în funcţia de trimis special pentru schimbări climatice şi sănătate, transmite EFE, potrivit agerpres.  

“Criza climatică este o criză sanitară care reprezintă o ameninţare fundamentală la adresa sănătăţii globale şi este nevoie de acţiuni urgente pentru a atenua şi a ne adapta la această provocare complexă”, a arătat Vanessa Kerry într-o scrisoare în care mulţumeşte OMS pentru numirea sa.

Citește și :  TORNADĂ ucigaşă în Texas! Cel puţin trei oameni au murit

În noua sa funcţie, Vanessa Kerry va putea acţiona în numele directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi va fi responsabilă de răspândirea mesajelor organizaţiei privind clima şi sănătatea.

În plus, noul trimis special îl va consilia pe directorul general şi va căuta noi parteneri pentru a permite OMS să îşi extindă iniţiativele în materie de climă şi sănătate.

Tedros a elogiat “experienţa şi dedicarea” lui Kerry în domeniul sănătăţii publice.

Născută în 1976, Vanessa Kerry este medic şi a colaborat în proiecte în ţări precum Rwanda sau Haiti.

Ulterior, ea a cofondat organizaţia non-profit Seed Global Health, care este dedicată investiţiilor în transformarea sistemelor de sănătate din întreaga lume.

Până în prezent, ea şi-a combinat activitatea la Seed Global Health cu cea de medic de terapie intensivă la Massachusetts General Hospital şi cu predarea la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard.

Citește și : Prim vot în Congresul american pentru aprobarea unui acord comercial cu Taiwanul

Kerry este prima fiică a politicianului John Kerry, membru al Partidului Democrat din SUA, care ocupă în prezent funcţia de trimis special al Statelor Unite pentru Climă, un post creat de actualul preşedinte al SUA, Joe Biden.

Tags: john kerryOMSsănătateschimbari climaticeVanessa Kerry
Categorii: Sănătate