X

OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de COVID-19

Pe măsură ce numărul total de morți din cauza coronavirusului se apropie de 1 milion de oameni, Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că „nu este imposibil” ca acesta să se dubleze dacă țările nu acționează coordonat pentru a opri răspândirea virusului, relatează CNBC, potrivit mediafax

„Este cu siguranță de neimaginat, dar nu este imposibil, pentru că ne uităm la pierderea a 1 milion de oameni în nouă luni și apoi ne uităm la realitatea obținerii unui vaccin în următoarele nouă luni, ceea ce este o sarcină importantă pentru toți cei implicați”, a declarat dr. Mike Ryan, director pentru situații de urgență al OMS.

Citește și : Cel puţin 22 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în estul Ucrainei

„Adevărata întrebare este: suntem pregătiți, colectiv, să facem tot ce trebuie pentru a evita acest număr?”, a spus Ryan.

De când a apărut coronavirusul, în Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut, a infectat peste 32 de milioane în întreaga lume și a ucis cel puțin 983.900 de persoane începând de vineri, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

Ratele mortalității Covid-19 au scăzut încet pe parcursul pandemiei, deoarece oamenii de știință și experții în sănătate au făcut progrese în tratarea pacienților grav bolnavi, a spus Ryan în timpul unui briefing de presă la OMS sediul central din Geneva.

Cu toate acestea, 2 milioane sau mai multe decese prin coronavirus ar putea fi raportate înainte ca un vaccin să devină disponibil pe scară largă dacă liderii mondiali nu implementează mai bine măsuri de salvare a vieții, a avertizat Ryan.

„Nu doar testarea și urmărirea, nu doar îngrijirea clinică, nu doar distanțarea socială, nu doar igiena, nu doar măștile, nu doar vaccinurile. Fă totul. Și dacă nu facem totul, [2 milioane de decese] nu sunt doar imaginabile, dar din păcate și foarte probabil. ”

Citește și : Rusia acuză Germania că ‘refuză categoric’ să coopereze în ancheta Navalnîi

Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS privind pandemia Covid-19, a declarat că mai multe țări din Europa raportează o „tendință de creștere a cazurilor”. Această creștere este parțial urmarea testării mai bune, dar a existat, de asemenea, o creștere „îngrijorătoare” a spitalizărilor Covid-19 și a internărilor în unități de terapie intensivă, a spus ea.

Cazurile de coronavirus au crescut cu 5% sau mai mult comparativ cu acum o săptămână, pe baza unei medii de șapte zile, în Franța, Germania, Italia, Rusia, Spania, Ucraina și Regatul Unit, potrivit unei analize CNBC.

Tags: ChinacoronavirusgenevaMike RyanOMSpandemieWuhan
Categorii: Diaspora