OMS avertizează Europa cu privire la un al doilea val al pandemiei covid-19

Publicat:

Mortalitatea înregistrează o creştere în 24 de ţări europene – de la începutul lui martie – de 159.000 de morţi suplimentare, dintre care o ”proporţie importantă” este legată de epidemia covid-19, a anunţat joi Katie Smallwood, o reprezentantă a Organizaţiei Mondiale a Sănătălii (OMS), relatează Reuters, potrivit news.ro .

”Ceea ce observăm foarte clar este că vârful supramortalităţii corespunde în aceste ţări vârfului transmiterii covid-19”, a declarat presei Katie Smallwood.


Citește și : Guvernul de la Roma respinge ideea unor ‘paşapoarte de sănătate’

”Acest lucru ne oferă un indiciu clar cu privire la faptul că o proprţie foarte importantă a acestor decese suplimentare este legată şi cauzată de covid-19”, a subliniat ea.

Până în prezent, peste două milioane de persoane au fost contaminate, în mod oficial, în Europa cu noul coronavirus – un bilanţ care a crescut cu 15% în ultimele două săptămâni -, iar peste 175.000 de oameni au murit din cauza covid-19, potrivit agenţiei ONU cu sediul la Geneva.

Citește și : Tentaculele mafiei italiene s-au lipit de peste 100 de milioane de euro din bani europeni

OMS sfătuieşte ţări ca Germania sau Elveţia – care au început să relaxeze măsurile de izolare prin deschiderea barurilor şi discotecilor, între alte măsuri – să implementeze măsuri ”robuste” de testare şi de ”urmărire”, în vederea evitării unui al doilea val al epidemiei, a subliniat Smallwood.

”Redeschiderea întreprinderilor sau a cluburilor şi barurilor, unde oamenii se întâlnesc, va depinde absolut de capacitatea sistemelor de sănătate de a şti cum se transmite virusul, unde se transmite (…) şi de a se asigura că intervenţii ţintite au loc în vederea prevenirii şi împiedicării oricărei transmiteri a viruslui”, a avertizat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.