X

OMS declară SFÂRŞITUL pandemiei de Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că virusul COVID-19 nu se mai califică drept o urgență globală, marcând un sfârșit simbolic al pandemiei devastatoare de coronavirus, care a schimbat vieți și economii din întreaga lume și a ucis cel puțin 7 milioane de persoane, transmite RAI NEWS, potrivit RADOR

OMS a ridicat starea de urgență internațională pentru pandemia de COVID-19, declarată la 30 ianuarie 2020. Decizia mult așteptată a fost oficializată de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, după ședința de joi a Comitetului de urgență, care a analizat situația epidemiologică actuală.

Citeşte şi: Copilul care a comis masacrul din Serbia continuă să le adreseze medicilor o singură întrebare – Black News

“Cu mare speranță declar închisă urgența sanitară globală a COVID-19. La începutul pandemiei, erau aproximativ 100 de cazuri în afara Chinei și nu erau raportate decese. În cei trei ani de când lumea s-a întors pe dos, aproximativ 7 milioane de decese au fost raportate de OMS, dar știm că estimarea este de multe ori mai mare, egală cu cel puțin 20 de milioane de decese”, a afirmat directorul general al OMS într-o conferință de presă.

“Acesta este un moment pentru a sărbători, dar este și un moment pentru a reflecta. Ideea posibilei amenințări a altor pandemii trebuie să rămână. Acum avem instrumente și tehnologii pentru a ne pregăti mai bine pentru pandemii și a le recunoaște mai devreme, dar la nivel global o lipsă de coordonare ar putea submina aceste instrumente. S-au pierdut vieți care nu au trebuiau să fie pierdute, le promitem copiilor și nepoților noștri că nu vom mai face niciodată aceleași greșeli”, a adăugat Ghebreyesus.

Citeşte şi: Moldova, o pradă ușoară pentru Putin? – Black News

În general, COVID-19 a infectat cel puțin 765 de milioane de persoane. De la începutul acestui an, numărul de infecții și victime a scăzut progresiv la nivel global: în ultima săptămână a lunii aprilie, OMS a constatat 630.000 de cazuri și 3.500 de decese la nivel mondial, în timp ce în ianuarie numărul cazurilor pozitive a fost de peste 1.300.000 și 14.000 de persoane au murit, în principal datorită efectului noului val de cazuri din China

.

Tags: coronaviruscovid-19Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).pandemieTedros Adhanom Ghebreyesus
Categorii: Știrile zilei