X

OMS: În China s-a înregistrat primul deces uman din lume din cauza gripei aviare H3N8

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că în China s-a înregistrat primul deces uman din lume din cauza gripei aviare H3N8, potrivit Reuters, informează mediafax.

O chinezoaică a devenit prima persoană care a murit din cauza unui tip de gripă aviară care ajunge foarte rar la om.

Citește și:  China vrea să ÎNCHIDĂ spaţiul aerian la nord de Taiwan

Femeia în vârstă de 56 de ani din provincia sudică Guangdong a fost a treia persoană cunoscută ca fiind infectată cu subtipul H3N8 al gripei aviare, a anunțat OMS într-un comunicat.

Toate cazurile au fost înregistrate în China, primele două fiind anunțate anul trecut.

Pacienta avea mai multe afecțiuni și intra frecvent în contact cu păsările din curte, a mai anunțat OMS. Totuși, o posibilă sursă de infectare a femeii ar putea fi o piață de animale vii. Transmiterea la om se face cu mare dificultate, au explicat specialiștii.

„Pe baza informațiilor disponibile, se pare că acest virus nu are capacitatea de a se răspândi cu ușurință de la o persoană la alta și, prin urmare, riscul ca acesta să se răspândească printre oameni la nivel național, regional și internațional este considerat a fi scăzut”, a precizat OMS.

Citește și: Înregistrare video cu decapitarea unui presupus prizonier ucrainean: Volodimir Zelenski denunţă ‘monştrii’ ruşi

Monitorizarea tuturor virusurilor este considerată importantă, având în vedere capacitatea lor de a evolua și de a provoca o pandemie.

Tags: ChinadecesH3N8OMS
Categorii: Știrile zilei