OMS menține nivelul maximal de alertă pentru epidemia de Mpox

Publicat:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să menţină nivelul maximal de alertă pentru epidemia de Mpox (denumită în trecut variola maimuţei), în pofida scăderii numărului de cazuri semnalate la nivel mondial, a anunţat miercuri directorul său general, citat de AFP, potrivit agerpres

Comitetul de urgenţă al OMS s-a reunit vineri pentru a decide dacă epidemia de Mpox reprezintă în continuare o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional, acesta fiind cel mai ridicat nivel de alertă.


Citește și : Şase baloane ruseşti au apărut deasupra Kievului

“Comitetul m-a informat că, după părerea sa, Mpox rămâne o urgenţă sanitară mondială, iar eu am acceptat această opinie”, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Urgenţa de sănătate publică la nivel internaţional a fost decretată pe 23 iulie 2022 de directorul OMS.

Această boală – endemică în anumite ţări din Africa de Vest -, caracterizată prin erupţii cutanate, care pot să apară şi pe organele genitale sau la nivelul cavităţii bucale, poate fi însoţită de episoade de febră, dureri de gât şi dureri la nivelul ganglionilor limfatici.

Începând din luna mai a anului 2022, autorităţile sanitare au constatat creşteri bruşte ale numărului de cazuri de Mpox în Europa şi în Statele Unite.

Comitetul de urgenţă pentru Mpox – ca toate comitetele de urgenţă din cadrul OMS – se reuneşte cel puţin o dată la trei luni pentru a examina situaţia curentă a unei epidemii.

Experţii OMS au constatat că de la precedenta lor reuniune de la începutul lunii noiembrie, mai multe progrese au fost făcute pentru a reduce răspândirea virusului la scară mondială şi că numărul cazurilor semnalate în lume s-a redus. Însă aceste progrese nu sunt suficiente pentru a lăsa garda jos, afirmă reprezentanţii OMS.

“Peste 30 de ţări continuă să declare cazuri de Mpox, iar posibilitatea unei subdetectări şi a unei subraportări a cazurilor confirmate în anumite regiuni este îngrijorătoare, mai ales în ţările în care transmiterea Mpox de la animal la om a fost semnalată în trecut”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește și : Armata rusă este slăbită de conflict, NATO este revigorată (raport)

“OMS continuă să îndemne ţările să îşi menţină măsurile de supraveghere a Mpox şi să integreze servicii de prevenţie, de pregătire şi de intervenţie în programele lor naţionale de luptă împotriva bolilor, mai ales împotriva HIV şi a altor infecţii transmisibile pe cale sexuală”, a adăugat el.

Până la 14 februarie 2023, 85.860 de cazuri de Mpox au fost raportate în 110 ţări, iar această boală a cauzat şi 93 de decese, potrivit OMS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.