OMS: Persoanele imunocompromise sau care au optat pentru un vaccin inactivat ar trebui să primească doza BOOSTER

Publicat:

Grupul consultativ în materie de vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi ca persoanele cu sisteme imunitare slăbite (imunocompromise) sau cele cărora le-a fost administrat un vaccin cu patogen inactivat ar trebui să primească o doză ”booster” a unui ser anti-COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

Multe ţări au demarat campanii de vaccinare cu doze de supra-rapel (”booster”), vizând persoanele vârstnice şi cele cu probleme de sănătate subiacente, însă îngrijorările generate de noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 le-a determinat pe unele dintre acestea să extindă utilizarea dozelor “booster” la categorii mai mari de populaţie.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce restricţiile antiepidemice – Black News

Având în vedere ratele de vaccinare îngrijorător de reduse în mare parte din regiunile în curs de dezvoltare ale lumii, OMS a declarat în ultimele luni că administrarea dozelor primare ar trebui să fie o prioritate, mai degrabă decât administrarea dozelor “booster”.

Noua recomandare a fost formulată după ce Grupul Strategic Consultativ de Experţi (SAGE) în privinţa vaccinării din cadrul OMS s-a reunit marţi pentru a evalua nevoia necesitatea dozelor ”boster” pentru a combate COVID-19.

În cadrul unui briefing, preşedintele SAGE, Alejandro Cravioto, a spus că, potrivit datelor emergente, eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 scade în timp, un declin semnificativ fiind observat în special la persoanele în vârstă.

Vaccinurile împotriva COVID-19 protejează ”foarte bine” timp de şase luni după ultima doză, cu o oarecare ”reducere minoră, modestă” a protecţiei în cadrul acestui interval, a declarat Kate O’Brien, directoarea departamentului pentru imunizare din cadrul OMS.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun din faţa sediului Fox News a fost INCENDIAT – Black News

Vaccinuri inactive, care preiau virusul SARS-CoV-2 şi îl dezactivează sau îl distrug folosind substanţe chimice, căldură sau radiaţii, sunt fabricate de producătorii chinezi Sinovac Biotech şi Sinopharm şi de compania indiană Bharat Biotech.

O singură doză de vaccin Johnson & Johnson este încă eficientă, însă date obţinute în urma studiilor clinice ale companiei americane arată că utilizarea a două doze demonstrează în mod clar beneficiile aduse de vaccinarea cu o doză suplimentară, a spus Alejandro Cravioto.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.