X

OMS pregăteşte o propunere pentru viitoare investigaţii asupra originilor coronavirusului

Experţi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pregătesc o propunere referitoare la viitoare investigaţii asupra originilor virusului care a stat la baza pandemiei de COVID-19, a precizat vineri o purtătoare de cuvânt a organizaţiei, potrivit Reuters şi agerpres.

Statele Unite au lansat joi un apel către OMS pentru realizarea a unei a doua etape a investigaţiei sale asupra originilor virusului în cadrul căreia experţi independenţi să primească acces total la datele iniţiale şi la probe în China. Marea Britanie a lansat la rândul său un apel similar.

Citeşte şi: ‘RECHINUL’ român din Mexic, Florian Tudor, a fost ARESTAT

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, a declarat vinei, în timpul unei informări de presă a ONU, că experţii vor pregăti o propunere pentru directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dar că nu a fost fixat un calendar. La începutul acestei săptămâni, Mike Ryan, expert al OMS pentru situaţii de urgenţă, a spus că discuţiile cu statele membre vor continua în săptămânile ce vor urma.

Citeşte şi: Bashar al-Assad rămâne preşedintele Siriei pentru încă şapte ani

Tags: Chinacoronaviruscovid-19Fadela Chaibmarea britanieMike RyanOMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)pandemieSUATedros Adhanom Ghebreyesus
Categorii: Știrile zilei