OMS solicită ţărilor africane să menţină restricţiile

Publicat:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut joi ţărilor africane să menţină restricţiile pentru a lupta contra propagării Covid-19 pe continent, chiar dacă unele ţări au început să relaxeze măsurile impuse, scrie AFP, potrivit news.ro .

În faţa Covid-19, numeroase ţări africane au luat măsuri de izolare parţială sau totală pentru a opri răspândirea Covid-19.


Citește și : Bilanţul epidemic a ajuns la 27.967 de morţi în Italia

Aceste măsuri “au contribuit la încetinirea răspândirii virusului dar rămâne o ameninţare la adresa sănătăţii publice”, a declarat Dr Matshidiso Moeti, director regional al OMS pentru Africa într-un comunicat.

“Este important să menţinem măsurile de supraveghere, de depistare a cazurilor şi de testări, între alte măsuri de control pentru a pune capăt pandemiei”, adaugă textul.

“Dacă guvernele pun capăt brusc acestor măsuri, riscăm să pierdem câştigurile realizate de ţări până în prezent contra Covid-19”, estimează OMS.

Potrivit organizaţiei internaţionale, “Africa a înregistrat până joi mai mult de 36.000 de cazuri confirmate de Covid-19 şi mai mult de 1.500 de decese”, iar situaţia este “îngrijorătoare” în regiunile Africii Centrale şi de Vest.

În ciuda progreselor realizate în domeniul depistării de Covid-19, ţările din regiunea africană a OMS efectuează în medie nouă teste pentru 10.000 de persoane.

Citește și : Jumătate dintre ţările din Europa şi-au relaxat restricţiile (OMS)

“OMS se străduieşte să îmbunătăţească capacitatea de depistare trimiţând o nouă serie de kituri de teste în ţările Africii subsahariene”, a afirmat OMS în comunicatul său.

Africa rămâne una dintre regiunile lumii cea mai puţin afectată de această pandemie venită din China şi care a provocat mii de decese în special în Occident.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

“No more ‘Olé'”! Preşedintele Columbiei interzice coridele

"No more 'Olé'"! Preşedintele Columbiei interzice coridele Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, a promulgat luni o lege care interzice coridele în ţară, marcând astfel sfârşitul unei...

Grosu la muzeu. Președintele Parlamentului a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal

Grosu la muzeu. Președintele Parlamentului a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a fost în vizită la Muzeul Serviciului Vamal...

Rusia restricționează accesul în 14 zone de la granița cu Ucraina

Rusia restricționează accesul în 14 zone de la granița cu Ucraina De marți, 23 iunie, în regiunea de sud a Rusiei, Belgorod, se restricționează accesul...

VIDEO – Captură uriaşă de droguri la Cahul. Marfa valorează o avere pe piaţa neagră

Captură uriaşă de droguri la Cahul. Marfa valorează o avere pe piaţa neagră Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală ai INI, împreună cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.