X

OMS trimite o echipă de investigaţie în China pentru stabilirea originii noului coronavirus

O echipă de experţi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a plecat spre China pentru a organiza o investigaţie asupra originilor noului coronavirus, care a declanşat actuala pandemie, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a instituţiei, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Experţii OMS, specialişti în biologie şi epidemiologie, vor colabora cu oameni de ştiinţă din China pentru a stabili sfera de acţiune şi parcursul investigaţiei, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă.

Vezi şi: Un pedofil francez a fost ARESTAT la Jakarta (VIDEO)! Este bănuit că a profitat de peste 300 de copii

De asemenea, ea a precizat că OMS nu va avea niciun rol în cadrul unui comitet independent de experţi, anunţat joi, care va analiza modul în care a fost gestionată la nivel mondial pandemia de COVID-19.

OMS, aspru criticată pentru reacţia sa iniţială la pandemia de COVID-19, anunţase joi că a înfiinţat un comitet independent de experţi, al cărui obiectiv este acela de a realiza “o evaluare onestă” a felului în care această organizaţie a gestionat criza sanitară şi care ar trebui să permită “prevenirea unor astfel de tragedii în viitor”.

Citeşte şi: Un primar acuzat de trafic de droguri a fost ÎMPUȘCAT în CAP

Potrivit directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, noul comitet independent va furniza un raport interimar la o întrunire anuală a miniştrilor Sănătăţii, ce va avea loc în noiembrie.

Tags: Chinacoronaviruscovid-19Margaret HarrisOMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii)Tedros Adhanom Ghebreyesus
Categorii: Știrile zilei