OMS vede ‘semne încurajatoare’ de ameliorare a situației în Europa

Publicat:

Există ”semne încurajatoare” de încetinire a propagării noului coronavirus pe continentul european, în ciuda situaţiei în continuare grave, a declarat joi directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, informează AFP, potrivit agerpres.

“Deşi situaţia rămâne foarte îngrijorătoare, începem să vedem semne încurajatoare”, a afirmat Hans Kluge, cu prilejul unei conferinţe de presă difuzată online de la Copenhaga.


Citește și: Capitala Finlandei intră în izolare

Italia, epicentrul pandemiei de COVID-19 din regiune, ”se confruntă cu o rată de creştere uşor mai mică, deşi este încă prea devreme pentru a afirma că pandemia a atins apogeul în această ţară”, a mai precizat Kluge.

Regiunea europeană a OMS, care acoperă un teritoriu geografic vast, de la Oceanul Atlantic la Pacific, şi cuprinde 53 de ţări, de la Rusia la Andorra, înregistrează 220.000 de cazuri şi 11.987 de decese provocate de coronavirus, potrivit statisticilor oficiale ale organizaţiei.

Circa 60% dintre cazuri şi 70% dintre decesele provocate de COVID-19 provin din această regiune, a subliniat Kluge.

Oficialul a lăudat totodată ”măsurile fără precedent pentru încetinirea şi întreruperea lanţului de transmitere a COVID-19, care ne ajută să câştigăm timp, reducând presiunea asupra sistemelor noastre de sănătate”.

Citește și: Franța își retrage trupele militare din Irak

Totuşi, impactul precis al acestor măsuri, care presupun un cost economic şi social ridicat, urmează să fie stabilit, a adăugat Kluge.

Guvernele şi populaţia trebuie să fie conştiente de ”noua realitate” creată de pandemie şi să se pregătească pe termen lung.

“Nu va fi un sprint, ci un maraton”, a subliniat Kluge. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.