Omul lui Berlusconi se luptă cu M5S în alegerile regionale din Sicilia

Publicat:

Un aliat al fostului premier conservator italian Silvio Berlusconi şi candidatul Mişcării Cinci Stele (M5S) populiste sunt practic la egalitate în alegerile regionale desfăşurate duminică în Sicilia, potrivit rezultatelor preliminare, informează luni dpa, potrivit agerpres.

Omul lui Berlusconi, Nello Musumeci (foto), obţine 35% din voturi şi Giancarlo Cancelleri de la M5S 34%, potrivit unei estimări făcute de Istituto Piepoli şi Noto pentru televiziunea publică RAI, după numărarea a 10% din sufragii.


Citeşte şi: HAOS la metroul londonez, după ce un tren a sărit de pe şine – FOTO

Într-o înfrângere amară pentru Partidul Democrat la putere la nivel naţional şi liderul său Matteo Renzi, Fabrizio Micari obţine 20% din voturi, urmat de un candidat şi mai de stânga, Claudio Fava, cu 9%.

Învingătorul între Musumeci şi Cancelleri va fi guvernator, fără a fi nevoie de un al doilea tur. Cu toate acestea, este puţin probabil să aibă o majoritate în adunarea locală, ceea ce ar putea conduce la surprinzătoare coaliţii post-electorale.

Votul de duminică, marcat de o participare scăzută de 46,8%, este văzut ca o probă pentru alegerile generale de la începutul anului viitor, posibil în martie, şi pare să indice că opoziţia de centru-dreapta şi M5S sunt în prezent cel mai bine plasate pentru a câştiga.

Citeşte şi: Luare de ostatici într-un centru pentru protecţia copiilor din Germania

Alegeri locale au avut loc de asemenea în suburbia Romei de la malul mării Ostia, unde candidatul M5S a obţinut 30,2% în cursa pentru primar şi un adversar de dreapta 26,7%. Cei doi se vor înfrunta în turul doi pe 19 noiembrie.

Cu o participare redusă record de 36,1%, partidul neofascist CasaPound a atras mai mult de 9% din voturi în Ostia şi a declarat că rezultatul îl plasează într-o poziţie bună pentru a câştiga mandate în alegerile generale din 2018. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.