X

Omul de bază al lui Trump A INVENTAT un expert fictiv în problemele cu China

Principalul consilier pentru politici comerciale al Casei Albe, Peter Navarro, a utilizat un alter ego fictiv pentru a alimenta discuţiile asupra conflictului comercial chino-american, a informat miercuri cotidianul New York Times, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cunoscut pentru ostilitatea sa faţă de China, Peter Navarro a difuzat o notă scrisă de “Ron Vara”, un expert fictiv pe care l-a citat în mai multe cărţi ale sale.

Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

“Ron Vara” este anagrama numelui de familie al consilierului, Navarro.

Într-un exerciţiu neobişnuit pentru un consilier al Casei Albe, personajul fictiv al lui Navarro a estimat, potrivit New York Times, că Donald Trump ar putea calma investitorii retrăgându-se public din acordul cu Beijingul.

“Scoateţi pieţele din incertitudine neanunţând niciun acord după alegeri şi majoraţi taxele vamale până la victoria” în prezidenţialele din 2020, a scris el într-o notă, în timp ce noi taxe vamale urmează să între în vigoare duminică. New York Times nu a precizat cui i-a fost trimisă nota.

Potrivit New York Times, Peter Navarro a confirmat “autenticitatea notei”, care a fost trimisă de la o adresă de e-mail aparţinându-i pretinsului Ron Vara.

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!

În octombrie, o profesoară de la o universitatea australiană a dezvăluit că Peter Navarro l-a citat pe Ron Vara ca expert de peste o duzină de ori în cinci din cele 13 cărţi ale sale, în care a lansat critici virulente la adresa Chinei.

Alţi responsabili ai administraţiei au fost concediaţi sau constrânşi să demisioneze când s-au făcut vinovaţi de fals, inclusiv un oficial cu rang înalt din Departamentul de Stat care a arătat o copertă trucată a revistei Time cu fotografia sa.

Deocamdată, Peter Navarro beneficiază în continuare de sprijinul preşedintelui Donald Trump, mai scrie AFP.

Tags: Casa AlbaChinaDonald TrumpPeter NavarroRon VaraSUA
Categorii: Știrile zilei