Omul de legătură între Washington și Berlin vorbește despre retragerea trupelor americane din Germania

Publicat:

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a afirmat într-o declaraţie făcută miercuri DPA că speră ca planul preşedintelui SUA, Donald Trump, de a retrage trupe americane din Germania să eşueze, transmite și potrivit agerpres.

Planul, care vizează o reducere a contingentului de trupe americane din Germania de la aproape 35.000 la 25.000, “nu este în interesul securităţii Germaniei sau al NATO şi de asemenea nu are sens din punct de vedere geopolitic pentru SUA”, a apreciat înaltul responsabil german.


Citește și : Grecia impune OBLIGATIVITATEA măștii în aproape toate spațiile publice închise

Declaraţia lui Beyer intervine înaintea anunţului pe care ministrul apărării american Mark Esper se aşteaptă să-l facă miercuri cu privire la acest plan al Washingtonului.

“Sunt mulţi oponenţi la Washington, nu doar printre democraţi, ci şi în rândul republicanilor şi la Pentagon. Este încă posibil ca acest plan să eşueze”, a afirmat Beyer.

Trump a anunţat reducerea efectivelor americane din Germania după mai mulţi ani în care a criticat Berlinul pentru nerespectarea obiectivului de cheltuieli privind apărarea în cadrul NATO, de 2% din Produsul Intern Brut (PIB).

O parte din trupele americane care vor fi retrase din Germania urmează să fie relocate în Polonia, dar o cifră exactă nu a fost făcută publică.

Anunţul iniţial a surprins guvernul german. Beyer a spus că autorităţile germane au aflat despre aceasta din presă şi au aşteptat o săptămână pentru a primi mai multe informaţii, “ceea ce nu ar mai trebui să se întâmple în buna şi vitala prietenie dintre SUA şi Germania”.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru fostul premier malaezian

Cele două ţări sunt în prezent în discuţii cu privire la această problemă.

SUA îşi menţin principala lor bază aeriană pentru Europa şi Africa la Ramstein, în sud-vestul Germaniei. Baza serveşte, de asemenea, ca avanpost major pentru forţele americane din Afganistan şi întregul Orient Mijlociu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum încearcă Rusia să respingă incursiunea ucraineană din Kursk

Cum încearcă Rusia să respingă incursiunea ucraineană din Kursk Luptele au făcut ravagii vineri în regiunea rusă Kursk, unde forțele ucrainene au lansat o ofensivă...

O moldoveancă a murit într-un accident produs în România

O moldoveancă a murit într-un accident produs în România O femeie în vârstă de 75 de ani a murit, vineri seara, în urma unui...

Guvernul Meloni își menajează super-bogații

Guvernul Meloni își menajează super-bogații În timpul ultimei ședințe înainte de vacanța de vară, guvernul italian a majorat taxele fiscale. Roma plănuiește, astfel, să implice băncile în elaborarea...

Rusia vine amenințător în Marea Neagră: Au adus nave purtătoare de rachete (Presa)

Rusia vine amenințător în Marea Neagră: Au adus nave purtătoare de rachete (Presa) Două nave ruseşti purtătoare de rachete de croazieră Kalibr au fost observate,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.