X

Omul lui Netanyahu a câştigat cu emoţii alegerile pentru primăria Ierusalimului

Un om de afaceri susţinut de dreapta şi de partidele ultrareligioase a câştigat alegerile pentru postul de primar al Ierusalimului, a anunţat miercuri Comisia electorală, transmit Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Moshe Lion, în vârstă de 52 de ani, candidatul preferat de doi membri cheie ai cabinetului de dreapta al premierului Benjamin Netanyahu, l-a învins în al doilea tur de scrutin desfăşurat marţi pe viceprimarul Ofer Berkovitch, în vârstă de 35 de ani.

Citeşte şi: Trump trimite un militar de carieră în funcţia de ambasador SUA în Arabia Saudită

Deşi rezultatele iniţiale indicau victoria celui de-al doilea, miercuri, după numărarea aproape tuturor voturilor, Lion a preluat conducerea, cu circa 52% din voturile exprimate.

“Ierusalimul a ales unitatea, convieţuirea şi binele”, a spus primarul ales, declarându-şi victoria în faţa unui grup de susţinători, în principali ultrareligioşi.

“Intenţionez să fiu primarul tuturor locuitorilor Ierusalimului”, s-a angajat Lion, care poartă scufia tradiţională kipa.

Citeşte şi: Pedepese capitale în Iran! Doi oameni au fost executaţi pentru infracţiuni economice

Moshe Lion este un asociat apropiat al lui Avigdor Liebermman, ministrul apărării şi liderul partidului Israel-Casa noastră.

Berkovitch a refuzat să se recunoască înfrânt, afirmând că au avut loc fraude şi angajându-se să ia măsuri pentru renumărarea voturilor suspecte.

Alegerile au fost în cea mai mare parte boicotate de palestinieni, care reprezintă o treime din populaţia oraşului şi trăiesc în Ierusalimul de est, capturat şi anexat de Israel în războiul din 1967.

Tags: Avigdor LiebermmanBenjamin NetanyahuierusalimisraelMoshe LionOfer Berkovitchprimar
Categorii: Sinteze