ONG-ul Mission Lifeline îi dă replica lui Salvini: “Nu avem carne la bord, ci doar oameni”

Publicat:

Organizaţia neguvernamentală germană Mission Lifeline, a cărei navă cu aproape 240 de migranţi africani la bord are interdicţie de intrare în porturile italiene, i-a dat replica ministrului italian de interne, Matteo Salvini, notează AFP, scrie agerpres.

În urmă cu câteva zile, Salvini a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre încărcătura de ‘carne umană’ pe care o transportă nava.


Citește și : Siria : Aviația rusă a bombardat localităţi controlate de rebeli în estul provinciei Deraa (OSDO)

‘Dragă Matteo Salvini, nu avem carne la bord, ci doar oameni’, a replicat ONG-ul.

‘Vă invităm cordial să vă convingeţi că cei pe care îi salvăm de la înec sunt fiinţe umane. Veniţi să vedeţi, sunteţi binevenit!’, a adăugat Lifeline în răspunsul său.

Vasul se afla duminică tot în largul apelor malteze, având la bord 239 de oameni, printre care 14 femei şi patru bebeluşi, migranţi recuperaţi în apropierea coastelor libiene.

Citește și : Italia/Migranți: Matteo Salvini denunță „aroganţa” lui Emmanuel Macron

Lifeline a precizat că nava a primit din Malta alimente şi apă potabilă, precum şi medicamente şi pături aduse de alte două ambarcaţiuni germane de asistenţă, Sea-Eye şi Sea-Watch.

Lifeline speră să întâlnească în scurt timp nava daneză Alexander Maersk, care a salvat 113 migranţi în apele din sudul Italiei şi care ar putea asigura o protecţie micului vas german în situaţie meteo nefavorabilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.