ONU a avut acces la preşedintele malian Keita; junta a eliberat doi deţinuţi

Publicat:

Reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) s-au putut vedea joi cu preşedintele malian Ibrahim Boubacar Keita şi alte personalităţi plasate în detenţie de junta la putere în Mali, un responsabil al acesteia afirmând vineri că ministrul economiei şi secretarul particular al şefului statului au fost eliberaţi, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ieri seara (joi – n.r.) o echipă a #DrepturileOmului din cadrul Misiunii de Stabilizare Integrată Multidimensională a Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) s-a deplasat la #Kati în cadrul mandatului său de apărare a drepturilor omului şi a putut avea acces la preşedintele Ibrahim Boubacar Keita, precum şi la alţi deţinuţi”, a informat pe Twitter misiunea ONU.


Citește și : Zbigniew Rau, noul ministru de externe al Poloniei

În timpul loviturii de stat de miercuri, militarii l-au arestat pe preşedintele Keita, care şi-a anunţat apoi demisia, şi pe premierul său Boubou Cisse, precum şi pe mai mulţi înalţi responsabili civili şi militari, care au fost duşi în tabăra militară din Kati, la periferia Bamako.

“Am autorizat o misiune a ONU pentru drepturilor omului în Mali să-i viziteze pe toţi cei 19 prizonieri la Kati, inclusiv pe fostul preşedinte Ibrahim Boubacar Keita şi pe fostul premier Boubou Cisse”, a declarat pentru AFP un responsabil al juntei, sub protecţia anonimatului.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 6,9 în largul Indoneziei

“Am eliberat doi prizonieri, pe fostul ministru de finanţe şi al economiei Abdoulaye Daffe şi pe Sabane Mahalmoudou”, secretarul particular al preşedintelui, a adăugat această sursă.

“Doi prizonieri au fost eliberaţi, mai rămân 17 la Kati. Aceasta este dovada că noi respectăm drepturile omului”, a subliniat responsabilul juntei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma...

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii Republica Moldova a exportat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.