ONU acuză Ucraina și Rusia de ‘execuții sumare’ ale prizonierilor de război

Publicat:

Organizația Națiunilor Unite spune că este “profund îngrijorată” de execuțiile comise de ambele părți, scrie LA RAZÓN, potrivit RADOR.

ONU a declarat vineri că este “profund îngrijorată” de ceea ce a descris drept execuții sumare ale prizonierilor de război, presupus efectuate de forțele ucrainene și ruse aflate în conflict.


Citeşte şi: Germania este paralizată de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii – Black News

Directorul Misiunii de Monitorizare a Drepturilor Omului din Ucraina, Matilda Bogner, a semnalat că organizația a documentat crime de ambele părți.

“Suntem profund îngrijorați de execuția sumară a până la 25 de prizonieri de război ruși și a persoanelor din afara luptei de către forțele armate ucrainene, pe care le-am documentat”, a declarat Bogner într-o conferință de presă în capitala ucrainei, Kiev.

Oficialul ONU a subliniat că, în mai multe cazuri, aceste execuții au fost comise imediat după capturarea pe câmpul de luptă.

“Deși știm că autoritățile ucrainene investighează cinci cazuri, nu știm că autorii au fost urmăriți penal”, a adăugat Matilda Bogner.

De asemenea, Bogner și-a exprimat îngrijorarea “profundă” cu privire la “execuția sumară a 15 prizonieri de război ucraineni la scurt timp după capturarea lor de către forțele ruse”.

Citeşte şi: Preşedintele Israelului cere oprirea ‘imediată’ a reformei judiciare – Black News

Oficialul a spus că grupul de mercenari ruși Wagner, care pretinde că conduce ofensiva Rusiei în orașul ucrainean Bahmut, unde se duce cea mai aprigă bătălie a războiului, este responsabil pentru unsprezece dintre aceste morți.

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că maltratează prizonierii de război de când președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie în Ucraina, anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.