ONU anunţă cu îngrijorare. Populaţia din Yemen mai are doar şase săptămâni până la înfometarea totală

Publicat:

Populaţia înfometată din Yemen mai are doar şase săptămâni până când va rămâne fără ajutoare alimentare, în cazul în care coaliţia condusă de Arabia Saudită nu va ridica blocada impusă acestei ţări, au atras joi atenţia 22 de organizaţii umanitare şi ONU într-un mesaj comun, transmite dpa, conform agerpres.

“Situaţia umanitară din Yemen este extrem de fragilă, iar orice întrerupere a alimentării cu ajutoare esenţiale precum hrană, combustibil şi medicamente riscă să aducă milioane de persoane mai aproape de foamete şi de moarte”, se arată în comunicat, făcut public la Geneva.


Alianţa militară condusă de Arabia Saudită a blocat toate punctele de intrare în Yemen, ca răspuns la racheta lansată sâmbătă spre Riad de rebelii anti-guvernamentali houthi.

Citeşte şi: Trump şi marele dragon chinez. Lecţie de istorie prezidenţială la Beijing – VIDEO

17 milioane de persoane suferă din cauza insecurităţii alimentare. Dintre acestea, şapte milioane trăiesc în condiţii apropiate de foamete şi sunt dependente de ajutoarele alimentare. În Yemen trăiesc de asemenea 2,2 milioane de copii subnutriţi.

“Comunitatea organizaţiilor umanitare din Yemen cere deschiderea imediată a punctelor de intrare aeriene şi navale pentru ca ajutoarele constând în alimente, combustibil şi medicamente să poată intra în ţară”, au transmis organizaţiile, printre care se numără Oxfam, Salvaţi Copiii şi Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi.

Organizaţiile au mai atras atenţia că stocul de vaccinuri din Yemen se va termina într-o lună.

Yemenul este măcinat de o devastatoare luptă pentru putere între guvernul susţinut de Arabia Saudită şi rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, de când aceştia au preluat controlul asupra capitalei Sanaa la sfârşitul lui 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.