X

ONU: Autoritățile din Iran ASCUND cadavrele protestatarilor

Autoritățile din Iran ascund de familii trupurile persoanelor care au murit în timpul protestelor uriașe, anunță ONU, potrivit mediafax.

Biroul ONU pentru drepturile omului și-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la modul în care Iranul îi tratează pe protestatarii reținuți și a declarat că autoritățile refuză să elibereze unele dintre cadavrele celor uciși.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

„Am văzut o mulțime de rele tratamente… dar și hărțuirea familiilor protestatarilor”, a declarat Ravina Shamdasani, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

Ea a adăugat că, în unele cazuri, autoritățile rețin trupurile protestatarilor morți sau le eliberează doar cu condiția ca familiile să nu organizeze o înmormântare și să nu vorbească cu jurnaliștii.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

Tags: IranONURavina Shamdasaniteheran
Categorii: Sinteze