ONU cere Moscovei acces în regiunile ruse Kursk, Belgorod şi Briansk

Publicat:

ONU cere Moscovei acces în regiunile ruse Kursk, Belgorod şi Briansk

Înaltul Comisariat ONU al Drepturilor Omului (OHCHR/HDCH) a cerut Rusiei să-i dea acces în regiuni ruse afectate de conflict, inclusiv în Kursk, teatrul de săptămâna trecută al unei ofensive-surpriză a Kievului, relatează AFP.

”Biroul ONU al Drepturilor Omului a trimis o cerere autorităţilor ruse pentru a facilita accesul Biroului în zone ale Federaţiei ruse atinse de ostilităţi, inclusiv regiunile Belgorod, Briansk şi Kursk, în cadrul mandatului nostru de supraveghere şi evaluare a drepturilor omului”, anunţă o purtătoare de cuvânt, Liz Throssell.


Ea precizează că această cerere a fost trimisă miercuri.

Înaltul Comisariat ONU al Drepturilor Omului a trimis deja în  mai multe rânduri cereri de acces în teritorii ucrainene controlate de Rusia şi pe teritoriul rus, potrivit news.ro.

În general, ”cerem întotdeauna acces”, i-a răspuns altă purtătoare de vuvânt a Înaltului Comisariat ONU, Ravina Shamdasani, unui jurnalist rus care a întrebat-o despre acest lucru marţi, într-o conferinţă de presă regulată a ONU.

”Pot să spun că pentru ni, în orice situaţie de criză, în fapt, aşa cum a spus Înaltul Comisar, trebuie să avem o prezenţă globală. Dar mai ales atunci când este vorba despre situaţii de criză, cu acces, suntem în măsură să facem mult mai mult decât putem face de la distanţă”, a adăugat ea.

Războiul din Ucraina face ravagii de la 24 februarie 2022, când a început invazia rusă.

La 6 august, forţele Kievului au pătruns în regiunea Kursk şi au luat trupele ruse pe nepregătite în cea mai mare incursiune a unei armate străine pe teritoriul rus de la al Doilea Război Mondial.

Ministrul ucrainean de Interne Igor Klîmenko a anunţat că Ucraina vrea să creeze ”o zonă-tampon” în regiunea Kursk, pentru a-şi proteja populaţia de la frontieră de bombardamente ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curs valutar al BNM pentru 16-18 august, 2024

Curs valutar al BNM pentru 16-18 august, 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul american și leul românesc. În același timp, rubla...

Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri de pe Aeroportul Chișinău, în perioada ianuarie-iulie 2024

Topul companiilor aeriene cu cele mai multe întârzieri de pe Aeroportul Chișinău, în perioada ianuarie-iulie 2024 În perioada ianuarie – iulie 2024, Aeroportul Internațional Chișinău...

Spectacolul mediocru al duo-ului Elon-Donald înfurie sindicatele și îi dezamăgește pe republicani

Spectacolul mediocru al duo-ului Elon-Donald înfurie sindicatele și îi dezamăgește pe republicani „Lașii naibii”, reacția lui Steven Cheung, purtător de cuvânt al candidatului republican la...

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei Lovituri ruse au provocat moartea a cinci...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.