X

ONU cere parlamentului libian să se concentreze asupra alegerilor

Misiunea ONU de sprijin în Libia (UNSMIL) a cerut marţi Camerei Reprezentanţilor (HoR, parlamentul libian) să se concentreze asupra pregătirilor pentru viitoarele alegeri, informează miercuri agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

UNSMIL “a primit cu îngrijorare rapoartele că HoR a adoptat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului de Unitate Naţională (GNU)”, a declarat UNSMIL într-un comunicat.

Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Misiunea ONU “aşteaptă ca eforturile HoR să se concentreze asupra finalizării legii alegerilor parlamentare şi de la conducerea HoR să avanseze eforturile pentru a construi un consens larg asupra cadrului legislativ electoral emergent”, se menţionează în comunicat.

UNSMIL a cerut parlamentului să finalizeze lucrările privind legea alegerilor parlamentare săptămâna viitoare.

Parlamentul a anunţat marţi retragerea încrederii în GNU şi menţinerea acestuia ca guvern interimar.

“Misiunea confirmă că actualul GNU rămâne guvernul legitim până când va fi înlocuit de un alt guvern printr-un proces regulat, după alegeri. Accentul său rămâne să aducă ţara spre alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 24 decembrie 2021 şi să ofere serviciile necesare populaţiei”, a declarat misiunea.

La 8 septembrie, parlamentul a ţinut o sesiune pentru a-l chestiona pe premierul Abdul-Hamid Dbeibah cu privire la încălcări financiare şi administrative, pe care Dbeibah le-a negat în timp ce bugetul guvernului său nu a fost aprobat de parlament.

Dbeibah şi-a chemat marţi susţinătorii să protesteze împotriva parlamentului, adăugând că el va organiza alegeri corecte şi libere la sfârşitul acestui an.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

GNU a fost ales de Forumul de dialog politic libian (LPDF) sponsorizat de ONU în februarie, punând capăt anilor de diviziune politică în ţară.

Se aşteaptă ca Libia să organizeze alegeri generale în decembrie, aşa cum au fost aprobate de LPDF.

Tags: Abdul Hamid DbeibahalegeriForumul de dialog politic libian (LPDF)libiaMisiunea ONU de sprijin în Libia (UNSMIL)ONUparlamenttripoli
Categorii: Știrile zilei