ONU cere Turciei să primească un număr mai mare de refugiaţi

Publicat:

ONU a cerut joi Turciei şi celorlalte state vecine cu Siria să primească un număr mai mare de refugiaţi, după ce sute de mii de persoane au fugit din calea luptelor la Idlib, relatează AFP, scrie agerpres.

Din decembrie, când a începutul ofensiva militară a trupelor preşedintelui Bashar al-Assad, circa 900.000 de persoane s-au refugiat din regiunea Idlib, majoritatea în alte zone ale acesteia sau în regiunea Alep, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).


Citește și : Macron condamnă ‘cu cea mai mare fermitate’ atacurile comise de regimul al-Assad în nord-vestul Siriei

”Trebuie să facem să înceteze luptele şi să ajungem la o situaţie de securitate pentru a salva vieţile”, a transmis într-un comunicat Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi.

”La fel ca în trecut, în momente de criză, lansez de asemenea un apel ţărilor vecine, inclusiv Turciei, să extindă primirile pentru ca persoanele aflate în mare pericol să-şi poată găsi refugiu – chiar dacă sprijinul popular şi capacităţile de primire sunt deja puse la grea încercare”, solicită Filippo Grandi.

Statele vecine Siriei găzduiesc în prezent circa 5,6 milioane de refugiaţi, dintre care aproximativ 3,6 milioane se află în Turcia, iar ONU cere sporirea sprijinului internaţional pentru aceste ţări.

Potrivit UNHCR, peste patru milioane de civili, din care jumătate sunt strămutaţi interni, se află în prezent în nord-vestul Siriei. Organizaţiile umanitare încearcă să le vină în ajutor în special prin expedierea peste graniţă dinspre Turcia a unor materiale pentru adăpost şi kituri cu ajutoare de urgenţă.

Citește și : Liderii europeni îşi etalează divergenţele la sosirea la summitul bugetului UE

De asemenea, agenţia ONU a pre-poziţionat în regiune stocuri cu materiale de urgenţă care pot răspunde nevoilor imediate a circa 2,1 milioane de persoane, inclusiv corturi pentru circa 400.000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.