ONU condamnă loviturile masive ruseşti în Ucraina

Publicat:

ONU condamnă loviturile masive ruseşti în Ucraina

Loviturile masive ruseşti care au vizat Ucraina vineri şi au făcut cel puţin 30 de morţi şi peste 160 de răniţi sunt “agresiuni îngrozitoare”, a deplâns secretarul general adjunct al ONU Mohamed Khiari, notează AFP.

“Secretarul general condamnă fără echivoc, în termenii cei mai fermi, aceste atacuri îngrozitoare comise vineri împotriva unor oraşe şi sate din Ucraina”, a adăugat diplomatul ONU în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, vineri, la New York, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi:  Pe 31 decembrie, începând cu ora 20:30, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un concert

Această vastă serie de lovituri asupra mai multor oraşe, printre care capitala Kiev, a distrus şcoli, o maternitate, precum şi instalaţii industriale, militare şi civile, potrivit autorităţilor ucrainene. Polonia, membră NATO, a denunţat, la rândul său, o “încălcare” a spaţiului său aerian “de către o rachetă de croazieră rusească”.

Loviturile au declanşat o condamnare internaţională pe scară largă, preşedintele american Joe Biden cerând Congresului “să acţioneze fără întârziere” pentru a debloca un important nou pachet de ajutor pentru Kiev.

“Deplângem aceste tragice pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat reprezentantul Statelor Unite în Consiliul de Securitate al ONU.

ONU condamnă loviturile masive ruseşti în Ucraina

“Rusia a lansat 158 de drone şi rachete împotriva Ucrainei, dintre care 36 de drone Shahad şi 122 de rachete(…) Scopul preşedintelui rus Vladimir Putin rămâne neschimbat: urmăreşte să extermine Ucraina şi să-i subjuge poporul”, a adăugat diplomatul american.

La rândul său, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a atribuit bilanţul unei utilizări greşite a sistemelor ucrainene de apărare aeriană, care “a dus la moartea civililor”, a declarat el.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

El a fluturat un cod QR făcând legătura cu o înregistrare video care, în opinia sa, arată blocuri de locuinţe avariate de apărarea antiaeriană ucraineană.

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a indicat pe reţeaua socială X (fostă Twitter) că, împreună cu peste 30 de ţări membre ale ONU, ţara sa a solicitat această reuniune de urgenţă preşedinţiei ecuadoriene a Consiliului de Securitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 1 august 2024

Horoscop 1 august 2024 Nativii din zodia Taur se conectează profund cu cei din jur, în timp ce Gemenii au parte de multe provocări, potrivit...

Taylor Swift, ‘complet şocată’ de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport

Taylor Swift, 'complet şocată' de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport Vedeta americană Taylor Swift s-a declarat marţi "complet şocată" după atacul cu cuţitul...

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari...

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software. Este vorba de mai mult...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.